сряда, 17 април 2013 г.

Продължават ли измамите?

Станалият международно-известен в последно време със съмненията за използване на непозволени средства и обвиняван в измама Борислав Иванов от "Виктори"- Благоевград, спечели открития турнир по ускорен шахмат, в памет на международния майстор Богомил Андонов в Кюстендил. Втори и трети се класираха гросмайсторите Григор Григоров от "Локомотив 2000"- Пловдив и Петър Дренчев от "Марек Юнион Ивкони". Името на победителят обаче отново е забъркано в скандал и обвинения от опонентите в измама. В качествата на съперника си се усъмнява гросмайстор Кирил Георгиев, след като губи личната си среща с Иванов.
Своят протест срещу нечестната игра от страна на Борислав Иванов, който беше  покровителстван и защитаван от изпълнителния директор на  Българската федерация по шахмат в телевизионно предаване, до този момент е изразил единствено гросмайстор Григор Григоров, като не се явява на партията с него в предпоследния кръг на турнира.

Позицията и отношението на БФШ по съмненията и обвиненията в измама срещу Борислав Иванов беше официално изразена в телевизионното предаване "Добро утро, България!" - TV7.

Няма коментари:

Публикуване на коментар