понеделник, 6 май 2013 г.

СРАМ

На път ли е човекът, който мечтае да построи паметник на Остап Бендер в центъра на София и известен специалист по тоалетните войни, да съсипе напълно българския шахмат?
Председателят на БФШ за пореден път демонстрира своята надменност и презрение към българските шахматисти. В отговор на декларацията, подписана от почти всички титуловани шахматисти в България, в знак на протест срещу Борислав Иванов (заподозрян в измама - ползване на електронна помощ), той не само, че не се съобрази с искането им, а напротив - заплаши организаторите на турнира във Велико Търново със санкции, ако не бъде допусната до участие новата "звезда" Б. Иванов. 

Краен резултат от шахматното мероприятие във В.Търново: 
Турнирът  "Стара столица 2013" се превърна в цирк и ще бъде запомнен като поредната срамна страница в историята на българския шахмат по време на настоящото управление на родната ни федерация. Борислав Иванов е едноличен лидер с впечатляващ резултат 8 т. от 9 партии, три от които са служебни победи, като два пъти срещу него не се явява един и същ състезател - мм Сашо Николов.
Срамен и жалък е опитът да се скрие  истинското класиране, като информацията за "Стара столица 2013" безпрецедентно е свалена от  chess-results.com и в електронните публикации за турнира няма нито дума за скандалното изваждане на победителя от таблицата с крайното подреждане.

1 коментар:

  1. какво значи истинско класиране, човекът е излязъл и ги е бил като маче у дирек...по кои правила не е първи той ? има ли доказана измама ? докато няма важи презумпцията за невинност и първи трябва да е той, всичко друго си е празни приказки...

    ОтговорИзтриване