сряда, 12 юни 2013 г.

Мнение по случая "Борислав Иванов" от фейсбук

Публикувано във фейсбук на 12.06.2013 г.

 

Алекси Йовчев: Трудът на професионалните шахматисти в България се ограбва нагло !!!

Алекси Йовчев
Подкрепилите декларацията срещу нашумелия Борислав Иванов са на практика всичките професионални шахматисти в България.

Това са хора, които са отдали живота си на изучаването на тайните на необятната (невъзможна за обхващане дори от всички компютри на Земята вързани в мрежа!) игра ШАХМАТ.

Тези 37 човека, които са се подписали, са положили общо стотици години труд и притежават огромен умствен потенциал.
Някои от тях разчитат само на мизерните наградни фондове от турнирите в България, които се броят на пръсти.

В момента техният труд се ограбва нагло!!!

Пределно е просто - щом играеш по "Худини", значи си Худини.
Математическата вероятност 6 хода подред на който и да е шахматист да съвпаднат с тези на която и да е шахматна програма или дори на друг шахматист е много по-малка от надежността на ДНК тест за бащинство!

Вероятността ходовете на шахматист в два турнира подред да съвпаднат на 95% с ходовете на една програма е колкото вероятността един човек да печели 6-ца от тотото всеки тираж цяла година!
Ще уточня, че ходовете изиграни от Борислав Иванов не са гениални, неповторими или най-силните в позицитята, а са просто ходовете на една програма и то само за 5 секунди изчисления.

Веселя се като гледам как с необмислените си публични изказвания шахматисти и деятели, провокирани от журналистите и разчитайки на интелигеността на аудиторията постигат обратен ефект. Получавам усещане за дежа вю, когато всеки журналист, захванал се с темата "Виновен до доказване на противното" изхожда от общи събражения и се представя като способен да стигне до обективната истина. Трибуна получават всякакви непознавани от никого псевдошахматисти, само защото защитават удобната, сеирджийска теза, че абсолютно всички които могат да имат претенции, че разбират нещо от играта шахмат са "луди и завиждат".

В резултат крадецът е окрилен и продължава да наглее, печелейки симпатиите на лаиците, които по презумпция са на страната на по-слабия, "изправил се сам срещу системата".

Агонията продъжава и федерацията все още не е успява да представи правилните аргументи и добър адвокат за да изпълни основното си задължение - ДА ОСИГУРИ РАВНИ УСЛОВИЯ НА ВСИЧКИ СЪСТЕЗАТЕЛИ.

Ясно е, че борбата за "справедливост" на шахматистите ни е като на прасе с тиква - прасето винаги печели, но не се знае кога. През това време лицето Борислав Иванов ще весели едни, ще дразни и ограбва други, а трети ще му се възхищават (четвтърти няма да са чували за него, на пети нама да им пука и т.н.).

Казвам справедливост в кавички, защото балона на Борко ще гръмне, но устойството му остава. А каква ли е вероятността това устойство да го притежава само един човек, който дори не умее да го използва правилно?
Алекси Йовчев
Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар